HS voedingsadvies

Yoghurtbrood met avocadospread

Yoghurtbrood met avocadospread

Lunch

Yoghurtbrood met avocadospread

Hoeveelheid: 1 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • Voor het yoghurtbrood
  • 160 gr boekweitmeel
  • 8 gr bakpoeder*
  • 2 el gedroogde rozemarijn
  • 1 teentje look
  • snuifje himalayazout*
  • snuifje peper
  • 120 gr griekse yoghurt of 100 gr abbot kinney
  • 2 el olijfolie
  • Voor de spread
  • 1/2 avocado
  • sap van een limoen
  • himalayazout*
  • peper
  • pili pili vlokken
  • wat feta
  • radijs
  • zongedroogde tomaat
  • lente ui 

Bereiding

Pel de look en snij in kleine stukjes. Meng in een ruime kom het boekweitmeel met zout, de rozemarijn, het bakpoeder, peper en de fijngesneden look. Voeg de yoghurt en de olie toe en kneed tot een glad deeg. Verdeel het deeg in gelijke delen en rol elk deel op een vel bakpier uit tot een dikte van 5mm. Bestrooi wat boekweitmeel als het wat blijft kleven aan de deegrol. Zet een anti kleefpan op een middelhoog vuur. Bak de plakken brood aan elke kant voor 2 minuten. Het brood kan je gerust vooraf maken en deze op een droge plek bewaren.

Doe de avocado in een kom en prak deze fijn met een vork. Kruid dit met wat peper en zout en doe er wat limoensap op (dit ook tegen het verkleuren) doe er de pili pili bij naar wens. Pas op dit kan pikant worden.

Schik de spread op je yoghurtbrood. Werk af met de feta, radijs, lente ui en wat zongedroogde tomaat. Hierbij kan je nog een slaatje maken met verschillende rauwe groentjes.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk!

< Terug naar lunch

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule