Vissoep met Noordzeevis

Hoofdgerecht
Vissoep met Noordzeevis
Hoeveelheid: 2 liter
Duur: minder dan 45 min.
Budget: middel
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 1 scheut olijfolie
- 3 ajuinen
- 5 stengels selder
- ½ venkel
- 4 wortelen
- 4 teentjes look
- 1 kg visgraat
- 2 eetlepels tomatenpuree
- enkele blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- 1 flinke snuif cayennepoeder
- 1 flinke snuif paprikapoeder
- 1 dopje saffraan
- 6 tomaten
- 1 scheut kokosroom
- 1 klont boter
- 800 gr Noordzeevis (verschillende soorten)
- 1 bussel peterselie
Bereiding
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een pan.
Pel de ajuinen en snijd ze grof. Stoof ze aan in de hete olijfolie.
Spoel de selder en de venkel en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de stovende ajuin.
Schil de wortelen en snij deze in grote stukken. Voeg toe bij de andere groenten. Doe er ook de gekuiste look bij en stoof mee.
Snij de visgraten in enkele stukken en voeg bij de groenten.
Doe er de tomatenpuree bij en roer onder de visgraten en groenten.
Breng op smaak met enkele blaadjes laurier, takjes tijm en rozemarijn, cayennepeper, paprikapoeder en dopje saffraan.
Blus het geheel met 2 liter water en laat op een zacht vuur koken.
Snij de tomaten in grove stukken en doe ook bij de soep. Laat de soep 25 minuten doorkoken tot alle groenten gaar zijn.
Giet de soep nu voor een zeef en laat ze nog even verder koken.
Mix deze nog even door met een klontje boter. Nu krijg je een mooie gladde soep.
Snij de vis in grote stukken. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Pocheer de stukken vis in de soep en laather geheel zachtjes inkoken.
Schep de soep en enkele stukken vis in een bord en werk af met de fijn gesneden peterselie.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar hoofdgerecht