HS voedingsadvies

Vegan chocomousse

Vegan chocomousse.

Dessert

Vegan chocomousse

Hoeveelheid: 6 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 1 blik kikkererwten, het vocht
  • 100 gr pure chocolade (70%)

Bereiding

Giet het vocht van de kikkererwten af in een kom. En mix deze stijf, dat kan wel even duren. De bedoeling is dat het even stijf wordt als opgeklopt eiwit. Smelt 80 gram van de chocolade au bain-marie. Laat het een beetje afkoelen. Meng nu de chocolade voorzichtig met een spatel onder het opgeklopte kikkererwtenvocht. Stap voor stap zodat de chocolade steeds luchtiger wordt. Zorg ervoor dat je enkel opgeklopte aquafaba gebruikt. Als het onderaan de pot wat lopender geworden is, klop het dan terug even op. Verdeel over verschillende potjes en laat minimum 3 uur rusten in de koelkast. Rasp nog wat van de overige chocolade over de chocomousjes. 

Smakelijk

< Terug naar dessert

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule