Vegan chocomousse

Dessert
Vegan chocomousse
Hoeveelheid: 6 personen
Duur: minder dan 30 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediƫnten
- 1 blik kikkererwten, het vocht
- 100 gr pure chocolade (70%)
Bereiding
Giet het vocht van de kikkererwten af in een kom. En mix deze stijf, dat kan wel even duren. De bedoeling is dat het even stijf wordt als opgeklopt eiwit. Smelt 80 gram van de chocolade au bain-marie. Laat het een beetje afkoelen. Meng nu de chocolade voorzichtig met een spatel onder het opgeklopte kikkererwtenvocht. Stap voor stap zodat de chocolade steeds luchtiger wordt. Zorg ervoor dat je enkel opgeklopte aquafaba gebruikt. Als het onderaan de pot wat lopender geworden is, klop het dan terug even op. Verdeel over verschillende potjes en laat minimum 3 uur rusten in de koelkast. Rasp nog wat van de overige chocolade over de chocomousjes.
Smakelijk
< Terug naar dessert