HS voedingsadvies

Thaise curry met scampi

Thaise curry met scampi

Hoofdgerecht

Thaise curry met scampi

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 12 scampi’s
  • 1 rode ui
  • 1 rode of gele paprika
  • 1/2 cm gember
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 200 ml kokosmelk *
  • 100 ml groentebouillon *
  • 3 el leef en eet spicy *
  • sap van 1/2 limoen
  • 160 gr rode linzenpasta
  • olijfolie *
  • peper
  • hymalayazout*

Bereiding

Was de paprika en courgette en snij deze in kleine blokjes. Snij ook de rode ui en look fijn.
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Dit kan door een insnijding te maken langs de rugzijde van de scampi.
Verhit wat olijfolie in de wokpan en wok de scampi 2 minuten. Haal uit de pan.
Voeg terug wat olijfolie toe aan de pan en stoof er de ui, look en de paprika samen met de leef en eet spicy saus.
Voeg er de courgette toe en laat even samen meestoven. Blus met de kokosmelk en groentebouillon.
Voeg een scheutje limoensap en de scampi toe en laat nog een 2 tal minuten samen sudderen.

 * te verkrijgen bij mij.

Serveer alles op een leuk bord en smakelijk!

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule