HS voedingsadvies

Risotto met broccoli en champignons

Risotto met broccoli en champignons

Voorgerecht

Risotto met broccoli en champignons

Hoeveelheid: 4 personen

Duur: 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 500 gr broccoli, in roosjes en de steel geschild en in plakjes gesneden
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, door de pers of heel fijn gehakt
  • 250 gr champignons, in plakjes gesneden en even heel heet gebakken in de koekenpan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gr risotto rijst (arborio of carnaroli)
  • 1 liter bouillon, zelf getrokken of van 2 blokjes*
  • een stukje boter
  • een hand vol geraspte kaas van violife
  • peper en himalayazout*

Bereiding

Kook de broccoli in de bouillon in 3 tot 5 minuten beetgaar, schep er uit met een schuimspaan en laat staan tot verder gebruik.
Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe.
Bak de uit tot deze glazig ziet.
Pers de tenen knoflook bij de ui en voeg de rijst toe.
Bak de rijst tot alle korrels een laagje olie hebben en een beetje doorschijnend zijn.
Voeg nu soeplepel voor soeplepel de bouillon toe.
Roer steeds tot alle bouillon is opgenomen.
Voeg voor de laatste soeplepel de broccoli en de champignons toe.
Ga door tot alle bouillon gebruikt is.
Roer nu van het vuur af de roomboter en de geraspte kaas toe.
Proef op smaak en doe er eventueel nog wat peper en / of zout toe.
Serveer direct en strooi er eventueel nog iets geraspte kaas over.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek