HS voedingsadvies

Recept: Glutenvrije pizza

Genieten van een pizza hoeft niet langer een aanslag op je gezondheid te betekenen!

Hoofdgerecht

Recept: Glutenvrije pizza

Hoeveelheid: 1 pizza

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  •  80g boekweitmeel 
  • 160ml water 
  • Italiaanse kruiden 
  • kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Mix het meel met het water en de kruiden tot een glad beslag. Verwarm een pan en voeg wat kokosolie toe. Bak van het beslag twee “pannenkoekjes”. Leg ze op een rooster, zodat je ze straks makkelijk in de oven kan steken. Voor de topping kan je uiteraard je fantasie de vrije loop laten gaan. Kies als basis voor een hartige tomatensaus zonder suiker. Ik hou nogal van volgende combinatie: tomaat in schijfjes, rode ui, kappertjes, champignons, prociutto en mozzarella. Als ze eenmaal uit de oven komen, werk ik af met een handvol rucola. 

Eet smakelijk!

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule