Recept: Glutenvrije pizza

Hoofdgerecht
Recept: Glutenvrije pizza
Hoeveelheid: 1 pizza
Duur: minder dan 30 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 80g boekweitmeel
- 160ml water
- Italiaanse kruiden
- kokosolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Mix het meel met het water en de kruiden tot een glad beslag. Verwarm een pan en voeg wat kokosolie toe. Bak van het beslag twee “pannenkoekjes”. Leg ze op een rooster, zodat je ze straks makkelijk in de oven kan steken. Voor de topping kan je uiteraard je fantasie de vrije loop laten gaan. Kies als basis voor een hartige tomatensaus zonder suiker. Ik hou nogal van volgende combinatie: tomaat in schijfjes, rode ui, kappertjes, champignons, prociutto en mozzarella. Als ze eenmaal uit de oven komen, werk ik af met een handvol rucola.
Eet smakelijk!