HS voedingsadvies

Quinoasushi

Quinoasushi

Hapje

Quinoasushi

Hoeveelheid: 18 stuks

Duur: bereiding 15 min + afkoelen quinoa

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 200 gr quinoa*
  • 400 ml water
  • Groentenbouillon*
  • 1 wortel
  • 1 avocado
  • 1/8 rode kool
  • 4 norivellen

Bereiding

Start met de quinoa af te spoelen!
Doe in een steelpannetje en voeg de 400 ml water bij samen met de groentenboullion. Laat de quinoa volledig het water opslorpen en daarna afkoelen.
Schil de wortel en snij in hele dunne reepjes, alsook was de rode kool en snij heel fijn.
Halveer de avocado en snij deze in plakken, tamelijk dun.
Neem een norivel en schep een laagje gekookte quinoa op. Laat een 2-tal cm vrij van de boord van het vel en leg de quinoa in het midden, leg daarop rode kool, wortel en avocado.
Rol nu op. Maak het laatste stukje van het norivel een beetje nat om beter te kleven.
Druk de rollen stevig aan, oefening baart kunst!
Snij de sushi met een scherp mes die je wat bevochtigd.

Heerlijk deze dan eens te dippen in wat Tamari sojasaus*

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar aperitief

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek