Quinoa salade met kruiden

Bijgerecht
Quinoa salade met kruiden
Hoeveelheid: 1 personen
Duur: minder dan 30 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 1 koffielepel fijn gesneden peterselie
- 1 koffielepel verse basilicum fijn gesneden
- 75 g gekookte quinoa (zie bereidingstijd op de doos, dit verschilt merk bij merk)
- 2 soeplepels olijfolie
- Zwarte peper
- Himalayazout
Bereiding
Basisbereiding voor quinoa
Neem per persoon 30g quinoa.Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met 1/2 koffielepel bouillon zonder suiker en breng aan de kook. Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.
Wil je je quinoa nog smaakvoller? Verwarm dan een beetje olijfolie en stoof de quinoa al roerend 2 minuten aan.
Daarna kook je hem gewoon op de bovenstaande manier.
Kruid naar smaak met peper, himalayazout, basilicum, oregano... Kook altijd wat meer quinoa, zo heb je snel een maaltijd klaar met wat vis, vlees, kaas, noten en groenten naar keuze.
Bereiding:
Meng alle ingrediënten en kruid af met peper en zout. Dit kan je als lunch of diner eten, neem er nog een stukje vis of vlees bij en 300 gr groentjes naar wens en je hebt een lekkere maaltijd. Je kan naar smaak variëren met andere kruiden.
Smakelijk
< Terug naar salades