HS voedingsadvies

Quinoa salade met garnaal

Quinoa salade met garnaal

Bijgerecht

Quinoa salade met garnaal

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 600 gr mengeling van radijs, tuinkers, broccoli rauw en zoete paprika
  • 60 gr quinoa (of 150 gr gekookte quinoa) *
  • 300 gr verse garnalen
  • Zwarte peper 
  • Himalayazout *

Bereiding

Basisbereiding voor quinoa

Neem per persoon 30 g quinoa. Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3 x meer dan de quinoa) met 1/2 koffielepel bouillon* zonder suiker en breng aan de kook. Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.

Wil je je quinoa nog smaakvoller? Verwarm dan een beetje olijfolie en stoof de quinoa al roerend 2 minuten aan.
Daarna kook je hem gewoon op de bovenstaande manier.

Kruid naar smaak met peper, himalayazout, basilicum, oregano... Kook altijd wat meer quinoa, zo heb je snel een maaltijd klaar met wat vis, vlees, kaas, noten en groenten naar keuze.

Bereiding:

Snij de groentjes in stukjes en verdeel dan samen met de garnaal en quinoa in een grote kom.
Kruiden naar smaak met peper en zout.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar salades

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek