HS voedingsadvies

Pastinaakpuree met gebakken spruitjes en kalkoen

Pastinaakpuree met gebakken spruitjes en kalkoen

Hoofdgerecht

Pastinaakpuree met gebakken spruitjes en kalkoen

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 300 gr pastinaak
  • 300 gr spruitjes
  • 100 gr kalkoenspek
  • 260 gr kalkoenfilet
  • peper
  • snuifje himalayazout*

Bereiding

Schil de pastinaak en snij ze in stukjes. Kook deze gaar.
Kuis de spruitjes en snij ze doormidden. Deze mogen ook bijtgaar gekookt worden.
Snij de kalkoenfilet in blokjes en kruid deze even bij.

Als de pastinaak gaar is mag je het overtollige water afgieten.
Mix deze fijn en kruid met muskaatnoot, peper en himalayazout.
Giet de spruitjes ook af en spoel deze af onder ijskoud water.
Zo behouden ze hun mooie frisse groene kleur.
Neem een stoofpot en bak er de kalkoenspek even aan,
voeg dan de spruitjes toe en roer regelmatig om.
Bak de kalkoenfilet tot dat deze gaar is, niet overgaat want dan worden die taai en droog.

 * te verkrijgen bij mij.

Serveer alles op een leuk bord en smakelijk!

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule