Open lasagne met gegrilde groenten

Hoofdgerecht
Open lasagne met gegrilde groenten
Hoeveelheid: 2 personen
Duur: 25 minuten bereiding + 15 min in de oven
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediƫnten
- 10 pompoenvellen
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 400 gr tomatenblokjes, met basilicum *
- scheutje balsamicoazijn *
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 courgette, in lange dunne plakken
- 120 gr mozzarella, in plakken
- 30 gr Parmezaanse kaas
- enkele blaadjes verse basilicum
- peper
- hymalayazout*
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C met de grillstand aan.
Kook de pompoenvellen in een grote kookpot met water tot ze beetgaar
Stoof het sjalotje en de knoflook aan in een pot met olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Strijk de courgetteplakken in met olijfolie.
Bak ze in een grillpan aan beide kanten. Kruid goed met zwarte peper en de rest van de Italiaanse kruiden.
Doe een bodempje tomatensaus in een kleine ovenschaal. Leg er een pompoenvel in en maak laagjes met de andere ingrediënten.
Doe hetzelfde in een tweede ovenschaaltje voor de tweede portie. Eindig telkens met tomatensaus.
Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en zet 5 à 10 minuten onder de voorverwarmde grill. Werk af met het basilicum.
Voor de mensen die het liever vegan willen, neem dat de mozzarella en parmezaan van Violife.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar ontbijt