HS voedingsadvies

Open lasagne met gegrilde groenten

Open lasagne met gegrilde groenten

Hoofdgerecht

Open lasagne met gegrilde groenten

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: 25 minuten bereiding + 15 min in de oven

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 10 pompoenvellen
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 400 gr tomatenblokjes, met basilicum *
  • scheutje balsamicoazijn *
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 courgette, in lange dunne plakken
  • 120 gr mozzarella, in plakken
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper
  • hymalayazout*

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C met de grillstand aan.
Kook de pompoenvellen in een grote kookpot met water tot ze beetgaar 
Stoof het sjalotje en de knoflook aan in een pot met olijfolie. 
Voeg de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
Strijk de courgetteplakken in met olijfolie.
Bak ze in een grillpan aan beide kanten. Kruid goed met zwarte peper en de rest van de Italiaanse kruiden.
Doe een bodempje tomatensaus in een kleine ovenschaal. Leg er een pompoenvel in en maak laagjes met de andere ingrediënten.
Doe hetzelfde in een tweede ovenschaaltje voor de tweede portie. Eindig telkens met tomatensaus.
Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en zet 5 à 10 minuten onder de voorverwarmde grill. Werk af met het basilicum.

Voor de mensen die het liever vegan willen, neem dat de mozzarella en parmezaan van Violife.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar ontbijt

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule