HS voedingsadvies

Langoustines met pikante olie

Langoustines met pikante olie

Hapje

Langoustines met pikante olie

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingredi├źnten

  • 8 kraakverse langoustines + 2 extra voor de vinaigrette
  • 1 klein teentje look
  • 1 kleine sjalot
  • een half spaans pepertje, zonder zaadjes
  • 150 ml olijfolie
  • peper
  • himalayazout*

Bereiding

Snijd voor de vinaigrette de poten van de langoustines en versnijd in kleinere stukken.
Doe er voor een meer intense smaak twee extra langoustines bij. Haal hiervoor de staart van de langoustine. Snijd de kop doormidden,
verwijder de zakjes rond de ogen en versnijd in grove stukken. Pel de rest van de langoustine en haal het darmkanaal eruit.

Zet een kookpot met een scheutje maïsolie op een hoog vuur. Voeg de groenten toe wanneer de olie goed heet is en begint te dampen.
Doe de versneden poten en de twee extra langoustines erbij. Kruid met peper en zout. Roer om en giet de rest van de olie erbij. Neem van het vuur, laat afkoelen en haal door een zeef.

Snijd de rest van de langoustines met een scherp mes doormidden. Haal het darmkanaal eruit en gril (op de grill of in de pan) met de vleeskant naar beneden.

Schik de langoustines op voorverwarmde borden en werk af met een extra draai van de pepermolen en een klein snuifje zout. Lepel er als laatste een beetje van de olie over. 

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar aperitief

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek