HS voedingsadvies

Komkommer plakje met tomatentapenade

Komkommer plakje met tomatentapenade

Hapje

Komkommer plakje met tomatentapenade

Hoeveelheid: 20 stuks

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingredi├źnten

  • 100 gr zongedroogde tomaatjes op olijfolie of koolzaadolie
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 3 koffielepels hennepzaad*
  • olijfolie*
  • zwarte peper
  • himalayazout*
  • biologisch citroenflesje*
  • 1 komkommer

Bereiding

Schep de tomaatjes uit de olie in een hakmolen. Er mag wat olie mee in het potje.Doe de basilicum en de hennepzaad erbij en een scheut olijfolie.
Mix dat even goed door. Het moet een smeuïge massa zijn, voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe. Breng op smaak met een goede scheut citroen, peper en zout.
Snij plakjes van het middelste gedeelte van de komkommer zodat je een 'toastje' krijgt, laat de pel eraan. Leg daarop een koffielepel van de tapenade, wat hennepzaadjes en een klein blaadje verse basilicum.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar aperitief

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek