HS voedingsadvies

Kelpnoedels met saus van geroosterde pompoen en knolselder

Pastinaakpuree met gebakken spruitjes en kalkoen

Hoofdgerecht

Kelpnoedels met saus van geroosterde pompoen en knolselder

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 260 gr kippenfilet
  • 1/2 butternut
  • 1/2 knolselder
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 takjes tijm
  • 200 ml plantaardige melk
  • handje rucola, voor de afwerking
  • kelpnoedels *
  • muskaatnoot
  • olijfolie *
  • peper
  • hymalayazout*

Bereiding

Snij de pompoen in gelijke stukken. Verwijder de pitten, maar laat er de schil aan. 
Schil de knolselder en snij hem in gelijke stukken. Pel en plet de knoflook. Pel de ui en snij hem in grove stukken.
Leg de groenten in een ovenschotel. Snij de kippenfilet in gelijke stukken en leg het bij de groenten. Meng er de olijfolie onder, kruid met peper en zout en leg er de takjes tijm op. Bak de groenten 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°
Warm de kelpnoedels op zoals vermeld op de verpakking.
Haal de ovenschaal uit de oven en schep er de groenten uit. Mix deze glad met de plantaardige melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de kelpnoedels samen met de saus en de kip in een diep bord en werk af met wat rucola.

 * te verkrijgen bij mij.

Serveer alles op een leuk bord en smakelijk!

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule