Hazelnootbrood met rozijnen

Ontbijt
Hazelnootbrood met rozijnen
Hoeveelheid: 1 brood
Duur: 15 minuten bereiding + 40 min in de oven
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediƫnten
- 5 eitjes
- 200 gr griekse yoghurt of plantaardige yoghurt (abbot kinney’s)
- 150 gr hazelnootmeel
- 40 gr lijnzaad
- 40 gr chiazaad
- 30 gr pompoenpitten
- 30 gr zonnebloempitten
- 60 gr gehakte hazelnoten
- 1 tl bakpoeder*
- snuif hymalayazout*
- 5 el rozijnen
- 4 el mix van de zanden naar keuze als topping
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C
Doe de eieren en de griekse yoghurt in een kom en meng deze eens los.
Voeg er nu alle droge ingrediënten bij de eieren en meng deze nog eens stevig door elkaar.
Laat het deeg 5 minuten even rusten.
Doe alles dan in een bakvorm en strooi er je topping op.
Die mag nu in de oven voor ongeveer 40 minuten.
Tip: Als je deze in plakken snijd kan je ze even in de diepvries bewaren.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar ontbijt