HS voedingsadvies

Hazelnootbrood met rozijnen

Hazelnootbrood met rozijnen

Ontbijt

Hazelnootbrood met rozijnen

Hoeveelheid: 1 brood

Duur: 15 minuten bereiding + 40 min in de oven

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 5 eitjes
  • 200 gr griekse yoghurt of plantaardige yoghurt (abbot kinney’s)
  • 150 gr hazelnootmeel
  • 40 gr lijnzaad
  • 40 gr chiazaad
  • 30 gr pompoenpitten
  • 30 gr zonnebloempitten
  • 60 gr gehakte hazelnoten
  • 1 tl bakpoeder*
  • snuif hymalayazout*
  • 5 el rozijnen
  • 4 el mix van de zanden naar keuze als topping

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C
Doe de eieren en de griekse yoghurt in een kom en meng deze eens los. 
Voeg er nu alle droge ingrediënten bij de eieren en meng deze nog eens stevig door elkaar. 
Laat het deeg 5 minuten even rusten.
Doe alles dan in een bakvorm en strooi er je topping op. 
Die mag nu in de oven voor ongeveer 40 minuten.

Tip: Als je deze in plakken snijd kan je ze even in de diepvries bewaren.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar ontbijt

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule