HS voedingsadvies

Havermoutkoeken met rozijnen

Havermoutkoeken met rozijnen

Dessert

Havermoutkoeken met rozijnen

Hoeveelheid: 5 Ć  6 stuks

Duur: 30 minuten

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 100 gr havermout
  • 100 gr griekse yoghurt of plantaardige yoghurt (abbot kinney’s)
  • 2 eieren
  • 50 gr rozijnen
  • snuif hymalayazout*
  • mespuntje vanillepoeder*

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten weken in een klein schaaltje met water.
Doe de havermout met de griekse yoghurt in de mengkom. Voeg er de eieren bij en een snuf zout en een mespunt vanillepoeder toe. Roer goed door elkaar.
Giet de rozijnen af en voeg deze toe aan de mengkom en schep ze door het beslag.
Schep met een lepel 6 gelijke delen van het beslag op het bakpapier en druk ze nu aan zodat het koekjes worden.
Schuif de havermoutkoeken met rozijnen voor 12 -15 minuten in de warme oven.

 * te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar dessert

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule