Hartige taart met groene asperges, prei en kaassaus

Hoofdgerecht
Hartige taart met groene asperges, prei en kaassaus
Hoeveelheid: 2 personen
Duur: 15 minuten bereiding + 30 min in de oven
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediƫnten
- 150 gr groene asperges
- 150 gr broccoli
- 150 gr prei
- 1 ei
- 1 teentje look
- 50 gr ricotta
- 40 ml ongezoete amandelmelk
- 30 gr geraspte geitenkaas
- 1 tl gedroogde tijm
- hymalayazout*
- peper
- kokosolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden
Snijd de groene asperge en broccoli in stukjes,
snij de prei in dunne halve ringen en pers de look.
Was de prei grondig. Stoom de groene asperges samen
met de broccoli ongeveer 3 minuten en zet opzij.
Verhit een eetlepel kokosolie in een pan en fruit er de prei en look aan
Breek het ei in een kommetje en voeg er de ricotta, de amandelmelk, de geraspte geitenkaas, de tijm en een snuifje zout en peper toe. Roer goed door.
Schep de prei in een ovenschaal en verdeel er de groene asperge en broccoli.
Verdeel het ricottamengsel over het geheel.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten
totdat deze volledig gestold is.
Komt hij te donker leg er dan wat aluminiumfolie over.
Haal de ovenschaal uit de oven en schep de hartige taart in een bord.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar ontbijt