Groene wafel met gerookte zalm

Lunch
Groene wafel met gerookte zalm
Hoeveelheid: 8 stuks
Duur: minder dan 45 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- Voor de wafels:
- 1 ei
- 50 gr jonge spinazieblaadjes
- 120 gr boekweitmeel*
- ½ zakje droge gist (3,5 g)
- 50 gr geraspte plantaardige kaas (violife)
- 2 dl sojamelk
- 50 gr gezouten boter
- peper
- himalayazout*
- Voor de garnituur:
- 250 gr gerookte zalmfilet in sneetjes
- 50 gr lompvis eitjes
- ½ citroen
- 2 dl plantaardige yoghurt
- ¼ bot bieslook
- 8 takken dille
- peper
- himalayazout*
Bereiding
Bereid de wafels: mix de spinazie fijn met de sojamelk en het ei. Voeg het boekweitmeel, de geraspte kaas, de gist, peper en 30 gr gesmolten boter toe aan het mengsel. Meng goed en kruid bij indien nodig. Bedek met een linnen doek en laat 1u rusten op kamertemperatuur.
Klop de plantaardige yoghurt met het citroensap, peper en zout en voeg de gehakte bieslook toe. Vorm roosjes van de sneetjes zalm. Bewaar alles even in de koelkast.
Smelt de rest van de boter en warm je wafelijzer, maar niet té warm. Wrijf het in met gesmolten boter en bak je wafels zoals gewoonlijk, ± 3 min per wafel, je zal er 8 à 9 wafels uithalen.
Op het moment dat je opdient, verwarm je de wafels 2 min in een voorverwarmde oven op 200 °C. Schik de zalm en de foreleieren erop, spuit de bieslookyoghurt er op het laatste moment op. Versier met dille en bieslook. Dien onmiddellijk op.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk!
< Terug naar lunch