HS voedingsadvies

Groene dinerbowl met tahin-yoghurtsaus en pistachenoten

Groene dinerbowl met tahin-yoghurtsaus en pistachenoten

Salade

Groene dinerbowl met tahin-yoghurtsaus en pistachenoten

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 200 gr broccolirijst
  • 150 gr sperziebonen in stukken
  • 25 gr erwtjes
  • 1⁄4 citroen (knijpcitroen*)
  • 50 gr feta
  • 20 gr griekse yoghurt
  • 15 gr tahin*
  • 10 gr ongezouten pistachenoten
  • 4 gr verse munt
  • 1 el olijfolie*
  • peper
  • hymalayazout*

Bereiding

Stoom de sperziebonen ongeveer 8 minuten, tot dat ze beetgaar zijn.
Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe.
Verkruimel de feta, hak de pistachenoten grof en hak de verse munt fijn.
Maak een saus van het sap van de citroen, de griekse yoghurt, de tahin, de munt, de olijfolie en een snuifje zout en peper.
Is de saus te dik, voeg er dan wat water bij.
Giet de groenten af.
Schep de groenten in een grote kom en verdeel er de tahin-yoghurtsaus over.
Werk af met de fetakaas en de pistachenoten.

* te verkrijgen bij mij.

 

Smakelijk.

< Terug naar salades

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule