HS voedingsadvies

Gepofte aubergine met pittige kokos-sperziebonen

Gepofte aubergine met pittige kokos-sperziebonen

Hoofdgerecht

Gepofte aubergine met pittige kokos-sperziebonen

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: 15 minuten bereiding + 45 min in de oven

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 250 gr sperziebonen
  • 100 ml kokosmelk
  • 15 gr ongezouten cashewnoten
  • 4 gr koriander
  • 1 el tamari sojasaus
  • 1 tl sambal
  • peper
  • hymalayazout*

Bereiding

Verwarm de oven voor 190 graden.
Snij de aubergine over de lengte doormidden en leg iedere helft met de bolle kant naar beneden op een groot stuk aluminiumfolie.
Bestrooi de aubergine met hymalayazout en peper.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht, er mag geen lucht kunnen ontsnappen.
Leg de ingepakte aubergine voor 45 minuten in de oven.
Verwijder de uiteinden van de bonen en snij ze doormidden.
Stoof of kook de bonen ongeveer 5 minuten tot ze wat zachter zijn.
Giet de bonen af en doe ze in een pannetje en voeg de kokosmelk, tamari sojasaus en sambal toe.
Breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen tot dat de bonen naar wens zijn. 
Hak intussen de cashewnoten en koriander fijn.
Breng de boontjes nog even op smaak met peper en hymalayazout.
Leg de gepofte aubergine op een bord en schep de kokos-sperziebonen erop.
Werk af met wat extra saus en de gehakte cashewnoten en koriander.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar ontbijt

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule