Gepekelde eitjes met feestelijke toppings

Hapje
Gepekelde eitjes met feestelijke toppings
Hoeveelheid: 12 stuks
Duur: bereiding 15 min + 2 dagen in de frigo
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- Gepekelde eitjes:
- 6 eieren
- 250 ml azijn
- 250 ml ciderazijn
- ½ el himalayazout*
- 1 tl dillezaadjes
- 1 rauwe rode biet in schijfjes
- 1 rode ui in schijfjes
- Toppings:
- verse mosterd mayo
- lompviseitjes
- rivierkreeftjes
- jonge scheuten
- heilbot
- radijs
- komkommer
- tonijn
- …
Bereiding
Kook de eitjes 10 minuten zodat ze hard gekookt zijn.
Leg ze even in ijswater om te schrikken, pel ze en doe in een bokaal.
Leg de dillezaadjes, schijfjes ui en biet op de gepelde eitjes.
Voor de pekel meng je de azijn, cider azijn en zout.
Laat even opkoken zodat alles goed oplost.
Giet over de eitjes in de bokaal, vul tot alles onder staat.
Sluit de bokaal goed wanneer het nog warm is. En zet deze in de frigo.
Na twee dagen zijn ze klaar voor gebruik.
Halveer de mooi gekleurde eitjes.
Werk af met een dotje mayo.
Beleg met je favoriete toppings.
De eitjes kan je tot 6 weken bewaren in de koelkast.
Tip: Meng 4 eetlepels mayo met 1 theelepel safraan poeder voor een lekkere safraan mayo als topping.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar aperitief