HS voedingsadvies

Gepekelde eitjes met feestelijke toppings

Gepekelde eitjes met feestelijke toppings

Hapje

Gepekelde eitjes met feestelijke toppings

Hoeveelheid: 12 stuks

Duur: bereiding 15 min + 2 dagen in de frigo

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • Gepekelde eitjes:
  • 6 eieren
  • 250 ml azijn
  • 250 ml ciderazijn
  • ½ el himalayazout*
  • 1 tl dillezaadjes
  • 1 rauwe rode biet in schijfjes
  • 1 rode ui in schijfjes
  • Toppings:
  • verse mosterd mayo
  • lompviseitjes
  • rivierkreeftjes
  • jonge scheuten
  • heilbot
  • radijs
  • komkommer
  • tonijn

Bereiding

Kook de eitjes 10 minuten zodat ze hard gekookt zijn.
Leg ze even in ijswater om te schrikken, pel ze en doe in een bokaal.
Leg de dillezaadjes, schijfjes ui en biet op de gepelde eitjes.
Voor de pekel meng je de azijn, cider azijn en zout.
Laat even opkoken zodat alles goed oplost.
Giet over de eitjes in de bokaal, vul tot alles onder staat.
Sluit de bokaal goed wanneer het nog warm is. En zet deze in de frigo. 
Na twee dagen zijn ze klaar voor gebruik.
Halveer de mooi gekleurde eitjes.
Werk af met een dotje mayo.
Beleg met je favoriete toppings.
De eitjes kan je tot 6 weken bewaren in de koelkast.
Tip: Meng 4 eetlepels mayo met 1 theelepel safraan poeder voor een lekkere safraan mayo als topping.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar aperitief

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek