Gebakken zalm op het vel met kleurrijke groentjes

Hoofdgerecht
Gebakken zalm op het vel met kleurrijke groentjes
Hoeveelheid: 2 personen
Duur: 30 minuten.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 300 gr verse zalm (met vel)
- 200 gr zoete aardappel
- 200 gr mengeling van wortel, gele paprika en lente ui
- kruidenblokje*
- chalot
- viskruiden
- peper
- himalayazout*
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes en kook deze gaar met een kruidenblokje. Deze mag gemixt worden tot een gladde massa.
Verwijder de zaadlijst uit de gele paprika en snij deze in lange repen. Schil de wortel en snij deze in dunne plakken. Kuis de lente ui op en snij deze dan in lange repen.
Bak de groentjes in wat olijfolie tot ze gaar zijn en kruid met wat peper en himalayazout.
Bak intussen ook de zalm op zijn velkant in wat olijfolie en kruid deze met de viskruiden.
Dresser op je bordje…
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.