HS voedingsadvies

Gebakken tong met champignons

Gebakken tong met champignons.

hoofdgerecht

Gebakken tong met champignons

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 400 g tong
  • 800 g champignons (eens gebakken hou je ongeveer 600 g over) 
  • peper
  • himalaya zout*
  • goeie boter
  • look

Bereiding

Knip zorgvuldig het buitenste randje met ‘zijgraten’ van elke tong weg. De bredere rand van de vis is bijzonder lekker, want tussen de graten zitten heel wat kleine stukjes smakelijk visvlees. Spoel de vissen even onder de kraan en dep ze droog met een schone doek. Kruiden met peper en zout. Verhit een flinke klont goeie boter in een grote anti-kleefpan en bak de tong 2 tot 3 minuten. De champignons bak je ook mooi aan in een pan met goeie boter. Kruid met peper en zout en voeg er de verse look bij. Nu kan je alles dresseren op je bord en kan je nog wat extra bakjus erover doen. Maar niet overdrijven, er zit al reeds veel boter in de champignons.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule