Gebakken tong met champignons

hoofdgerecht
Gebakken tong met champignons
Hoeveelheid: 2 personen
Duur: minder dan 30 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 400 g tong
- 800 g champignons (eens gebakken hou je ongeveer 600 g over)
- peper
- himalaya zout*
- goeie boter
- look
Bereiding
Knip zorgvuldig het buitenste randje met ‘zijgraten’ van elke tong weg. De bredere rand van de vis is bijzonder lekker, want tussen de graten zitten heel wat kleine stukjes smakelijk visvlees. Spoel de vissen even onder de kraan en dep ze droog met een schone doek. Kruiden met peper en zout. Verhit een flinke klont goeie boter in een grote anti-kleefpan en bak de tong 2 tot 3 minuten. De champignons bak je ook mooi aan in een pan met goeie boter. Kruid met peper en zout en voeg er de verse look bij. Nu kan je alles dresseren op je bord en kan je nog wat extra bakjus erover doen. Maar niet overdrijven, er zit al reeds veel boter in de champignons.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk