Gebakken lotte met gegrilde groentjes en sausje van groene asperges

Hoofdgerecht
Gebakken lotte met gegrilde groentjes en sausje van groene asperges
Hoeveelheid: 2 personen
Duur: minder dan 30 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediƫnten
- 300 g lotte
- 600 g zuiderse groenten (aubergine, courgette, puntpaprika, snoeptomaat, rode ui)
- 100 g groene asperges
- 15 g boursin cuisine fijne kruiden light
- 45 g kookvocht van de asperges
- peper
- himalaya zout*
- italiaanse kruiden
- look
Bereiding
Voor de saus: snij de asperges in stukjes en kook deze gaar. Doe ze erna in een kom of blender en mix ze samen met de boursin cuisine en het kook vocht. Kruid met peper en zout. Is de saus nog te dik dan kan je nog wat extra kookvocht toevoegen. Was en snij de groentjes in stukken, ongeveer 1,5 cm groot, en schik deze op de bakplaat. Doe er wat olijfolie op en kruid met de italiaanse kruiden. Eens goed mengen. Je kan er nog wat look erbij doen. Deze mogen 20 min in een warme luchtoven van 180 graden. Af en toe eens doorroeren kan geen kwaad.
Kruid de lotte met peper en zout en bak deze in een hete pan.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk
< Terug naar hoofdgerecht