HS voedingsadvies

Gebakken lotte met gegrilde groentjes en sausje van groene asperges

Gebakken lotte met gegrilde groentjes en sausje van groene asperges.

Hoofdgerecht

Gebakken lotte met gegrilde groentjes en sausje van groene asperges

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 300 g lotte
  • 600 g zuiderse groenten (aubergine, courgette, puntpaprika, snoeptomaat, rode ui)
  • 100 g groene asperges
  • 15 g boursin cuisine fijne kruiden light
  • 45 g kookvocht van de asperges
  • peper
  • himalaya zout*
  • italiaanse kruiden
  • look

Bereiding

Voor de saus: snij de asperges in stukjes en kook deze gaar. Doe ze erna in een kom of blender en mix ze samen met de boursin cuisine en het kook vocht. Kruid met peper en zout. Is de saus nog te dik dan kan je nog wat extra kookvocht toevoegen. Was en snij de groentjes in stukken, ongeveer 1,5 cm groot, en schik deze op de bakplaat. Doe er wat olijfolie op en kruid met de italiaanse kruiden. Eens goed mengen. Je kan er nog wat look erbij doen. Deze mogen 20 min in een warme luchtoven van 180 graden. Af en toe eens doorroeren kan geen kwaad. 

Kruid de lotte met peper en zout en bak deze in een hete pan.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule