Chocolademadeleines

Dessert
Chocolademadeleines
Hoeveelheid: 16 stuks
Duur: 30 minuten
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 2 eitjes
- 80 gr boter
- 100 gr pure chocolade (70% cacao)
- 75 gr kokosbloemsuiker
- 65 gr speltbloem
- 1 koffielepel bakpoeder*
Bereiding
Laat de boter samen met de chocolade au bain-maire smelten, en laat nadien wat afkoelen.
Meng ondertussen de bloem en het bakpoeder.
Klop de eitjes luchtig en voeg er dan de suiker toe.
Verwarm de oven op 200°C
Meng het eimengsel met de chocolade. En doe erna de bloem erbij.
Vul de madeleinevorm met het beslag en bak deze 11 minuten in de oven.
Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
TIP: Wil je deze feestelijker dan kan je de helft van de madeleine even doppen in wat extra gesmolten chocolade en kokosrap of wat gehakte hazelnootjes erover doen.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk!