HS voedingsadvies

Chocolademadeleines

Chocolademadeleines

Dessert

Chocolademadeleines

Hoeveelheid: 16 stuks

Duur: 30 minuten

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 2 eitjes
  • 80 gr boter
  • 100 gr pure chocolade (70% cacao)
  • 75 gr kokosbloemsuiker
  • 65 gr speltbloem
  • 1 koffielepel bakpoeder*

Bereiding

Laat de boter samen met de chocolade au bain-maire smelten, en laat nadien wat afkoelen.
Meng ondertussen de bloem en het bakpoeder.
Klop de eitjes luchtig en voeg er dan de suiker toe.

Verwarm de oven op 200°C
Meng het eimengsel met de chocolade. En doe erna de bloem erbij. 
Vul de madeleinevorm met het beslag en bak deze 11 minuten in de oven.
Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

TIP: Wil je deze feestelijker dan kan je de helft van de madeleine even doppen in wat extra gesmolten chocolade en kokosrap of wat gehakte hazelnootjes erover doen.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk! 

< Terug naar dessert

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule