HS voedingsadvies

Chips van zoete aardappel

Chips van zoete aardappel.

Hapje

Chips van zoete aardappel

Hoeveelheid: 1 portie

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 el kokosolie
  • peper, himalaya zout* of paprikapoeder naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven op 150 graden.
Snij de zoete aardappel in dunne plakjes met de mandoline en leg ze in een kom.
Giet er de gesmolten kokosolie over. Meng deze heel goed.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en schik er de zoete aardappel op
en bestrooi met wat peper, zout en kruiden naar smaak.
Bak de chips in zo’n 15-20 minuten knapperig. Let wel op: elke oven is weer anders.
Check ze daarom af en toe.
Laat de chips eventjes afkoelen voordat je ze aanvalt.
Je kan de chips ongeveer een dag bewaren in een goed afgesloten bakje. 
Ze worden er hoe dan ook wel wat minder knapperig van.

*verkrijgbaar bij mij

Smakelijk.

< Terug naar aperitief

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek