Cannelloni van courgette

Hoofdgerecht
Cannelloni van courgette
Hoeveelheid: 2 personen
Duur: 30 minuten.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 400 gr courgette
- 260 gr kalfsgehakt
- 1 ei
- 2 teentjes look
- 1 sjalot
- 100 gr cottage cheese
- 10 verse basilicum blaadjes
- 1 pot tomatensaus zonder suiker*
- 1 koffielepel italiaanse kruiden
- zwarte peper
- himalayazout*
- olijfolie*
- 30 gr gemalen kaas of 3 el edelgist
Bereiding
Verwarm de oven op 180°. Meng het gehakt met het ei, de look, de cottage cheese, peper en zout naar smaak. Meng goed door elkaar. Snij de basilicumblaadjes fijn en meng ze onder het gehakt. Snij met een platte dunschiller van je courgette lange slierten zodat je repen krijgt. ( zo breed mogelijk) Stop wanneer ja aan de pitjes komt. Leg op ieder reepje een koffielepel van je gehakt. Maak er rolletjes van en leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout.
Snij de overgebleven courgette in stukjes, het andere look teentje en het sjalotje fijn. Stoof dit samen aan in olijfolie, voeg daarna de tomatensaus toe. Kruid je saus naar smaak met peper en zout. Giet de saus over de courgette rolletjes. Strooi er de gemalen kaas over en zet 20 min in de voorverwarmde oven.
Hiervan kan je ook een variant maken door het gehakt te vervangen door tongfilet.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar hoofdgerecht