HS voedingsadvies

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Hoofdgerecht

Bloemkoolpizza

Hoeveelheid: 1 personen

Duur: 30 minuten.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 200 g bloemkool
  • 2 eieren
  • 60 g geraspte kaas
  • Vulling:
  • tomatensaus zonder suiker*
  • groenten zoals: ui, champignons, paprika ... (samen voor 200g)
  • gerookte ham reepjes, ansjovis of tonijn (naar keuze) de ham niet bij de vegetarische versie
  • kruiden zoals zwarte peper, himalaya zout, look, basilicum, oregano, paprikapoeder, rozemarijn
  • Afwerking:
  • een beetje gemalen kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Maal de bloemkool in een hakmolen tot het de grootte heeft van rijst. Meng dan de bloemkool samen met de eieren en de gemalen kaas. Smeer het mengsel héél goed dun ( anders krijg je die niet krokant) uit over de bakplaat en bak de bodem in de oven tot die krokant is. De baktijd is een beetje afhankelijk van hoe hard je de bodem wilt hebben en hoe dik je de bloemkool hebt uitgesmeerd, maar duurt gemiddeld 15-25 minuten.  De bodem moet mooi gekleurd zijn en krokant zijn. Haal dan de bakplaat uit de oven en beleg hem zoals je een normale pizza zou beleggen, eerst met tomatensaus zonder suiker daarna met  gesneden ui,  paprika en champignons, gerookte ham reepjes ... look en andere kruiden. Eindig met een beetje gemalen kaas. Nog even terug 5 à 8 min in de oven tot de kaas gesmolten is en de pizza warm.

Zo krijg je een gezonde, glutenvrije, héérlijke pizza!

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek