HS voedingsadvies

Baba ganousch ( aubergine dip)

Baba ganousch ( aubergine dip)

Hapje

Baba ganousch (aubergine dip)

Hoeveelheid: 1 portie

Duur: 30 min garen, bereiding 10 min

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines
  • 3 teentjes look
  • olijfolie*
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel knijpcitroen*
  • 1 / 3 koffielepel gerookte paprikapoeder (zoet/mild)
  • hymalayazout*

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de look. Leg de aubergines op zijn geheel in de oven en zet de grill-stand aan. Laat ze hier ongeveer 15 minuten liggen, na de helft van de tijd kan je ze eens omdraaien. De schil van de aubergines zal beginnen rimpelen. Doe na 15 minuten de grillstand van je oven uit en laat de aubergines nog 20 minuten in de oven liggen op 180 graden. Als de schil van de aubergines zwart zijn geworden en het vruchtvlees zacht ( even prikken), is het tijd om ze uit de oven te halen en ze goed af te laten koelen.  Wanneer de aubergines zijn afgekoeld, haal je de schil en het steeltje er af en snij je het vruchtvlees in stukken. Meng de tahin, het citroensap, de paprikapoeder, de look, het auberginevlees en een snuifje zout in een hakmolen en laat draaien tot alles mooi glad is.
Als afwerking roer je er nog een scheut olijfolie door.

Je kan de baba ganousch als dipsaus gebruiken samen met papadum.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar aperitief

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek