HS voedingsadvies

Asperges à la flamande

 Asperges à la flamande.

Hoofdgerecht

Asperges à la flamande

Hoeveelheid: 1 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 650g asperges rauw gewogen (zo blijft er ongeveer 300g per persoon bereid over)
  • 1 eitjes
  • 50 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels goede boerenboter (voor een keer mogen we er wat meer gebruiken)
  • zwarte peper
  • himalayazout
  • nootmuskaat
  • bieslook

Bereiding

Schil de buitenste harde laag van de asperges met een dunschiller en breek het laatste stukje af. Kook de eitjes. Leg de asperges in koud water en laat ze ongeveer 10/15min koken, dit is afhankelijk van de dikte en of je de asperges volledig gaar wilt of al dente.
Plet de hard gekookte eitjes. Smelt de goede boter en doe de geplette eitje in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met wat gehakte bieslook.

Je kan er eventueel een plakje vezelbrood bij eten, of wat quinoa is ook lekker!

Smakelijk

< Terug naar hoofdgerecht

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek