Asperges à la flamande

Hoofdgerecht
Asperges à la flamande
Hoeveelheid: 1 personen
Duur: minder dan 30 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 650g asperges rauw gewogen (zo blijft er ongeveer 300g per persoon bereid over)
- 1 eitjes
- 50 g gerookte zalm
- 2 eetlepels goede boerenboter (voor een keer mogen we er wat meer gebruiken)
- zwarte peper
- himalayazout
- nootmuskaat
- bieslook
Bereiding
Schil de buitenste harde laag van de asperges met een dunschiller en breek het laatste stukje af. Kook de eitjes. Leg de asperges in koud water en laat ze ongeveer 10/15min koken, dit is afhankelijk van de dikte en of je de asperges volledig gaar wilt of al dente.
Plet de hard gekookte eitjes. Smelt de goede boter en doe de geplette eitje in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met wat gehakte bieslook.
Je kan er eventueel een plakje vezelbrood bij eten, of wat quinoa is ook lekker!
Smakelijk
< Terug naar hoofdgerecht