Appeltaart met 90% appels

Dessert
Appeltaart met 90% appels
Hoeveelheid: 1
Duur: 1 uur
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediƫnten
- 70 gr boekweitmeel*
- 1 tl gemalen vanille bourbon
- 2 tl bakpoeder*
- snuifje himalayazout*
- 6 appels
- 20 gr kokosvet of ghee*
- 2 eieren
- 100 ml kokosmelk of andere plantaardige melk zonder suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een taartvorm van 20cm met een vel bakpapier.
Vermeng in een kom de boekweit, vanille, bakpoeder en zout. Vermeng alles goed.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele dunne plakjes.
Laat het vet in een kleine steelpan smelten.
Voeg aan de droge ingrediƫnten de eieren en de kokosmelk toe gevolgd door het vet.
Roer de appelplakjes voorzichtig door het beslag en leg met de hand de plakjes waarop het beslag zit in de bakvorm. Vind je dit te lang duren kan je ook voorzichtig de appel door het beslag roeren en deze in zijn geheel in het bakvorm storten. Strijk de bovenkant dan glad met een spatel.
Bak de taart in 35-40 min af.
Laat het even staan voordat je deze aansnijdt.
Hou je van kaneel dan kan je er gerust ook een snuifje in het beslag toevoegen.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar dessert