HS voedingsadvies

Appeltaart met 90% appels

Appeltaart met 90% appels

Dessert

Appeltaart met 90% appels

Hoeveelheid: 1

Duur: 1 uur

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 70 gr boekweitmeel*
  • 1 tl gemalen vanille bourbon
  • 2 tl bakpoeder*
  • snuifje himalayazout*
  • 6 appels
  • 20 gr kokosvet of ghee*
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk of andere plantaardige melk zonder suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een taartvorm van 20cm met een vel bakpapier.
Vermeng in een kom de boekweit, vanille, bakpoeder en zout. Vermeng alles goed.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele dunne plakjes.
Laat het vet in een kleine steelpan smelten.
Voeg aan de droge ingrediƫnten de eieren en de kokosmelk toe gevolgd door het vet.
Roer de appelplakjes voorzichtig door het beslag en leg met de hand de plakjes waarop het beslag zit in de bakvorm. Vind je dit te lang duren kan je ook voorzichtig de appel door het beslag roeren en deze in zijn geheel in het bakvorm storten. Strijk de bovenkant dan glad met een spatel.
Bak de taart in 35-40 min af.
Laat het even staan voordat je deze aansnijdt.

Hou je van kaneel dan kan je er gerust ook een snuifje in het beslag toevoegen.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar dessert

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek