Blog

Een chocolade die échte gezonde producten bevat?  Hij bestaat!

ChoQola: de gezonde zonde!

2017/06/30

Glutenvrij, recepten

"Chocolade is goed voor je", hoor je vaak zeggen.  Cacao heeft inderdaad zijn goede eigenschappen, maar de meeste commerciële chocolade, met alles er op en er aan, dat is dikwijls een ander verhaal.
Ik heb eentje gevonden die échte gezonde producten bevat ZONDER enige toevoeging van geraffineerde suikers, bewaarmiddelen, additieven, goedkope vulling en chemische stoffen die ons lichaam niet "herkent" en een nadelig effect heeft op onze gezondheid.  Genieten van deze choQolade is een èchte gezonde zonde!
Ook blijft de bloedsuiker bij het eten van choQola stabiel, waardoor het ook voor diabetici mogelijk is om dit te eten (altijd eerst controleren welke hoeveelheid je kan verdragen).
ChoQola bevat: (koudgeperste) kokosolie, (rauwe) cacao, carobe, ongeroosterde cashewnoten en amandelen, dennenhoning, vanille, minerale zouten & kruiden.
Kom gerust even langs om te proeven: heleen@hs-voedingsadvies.beLees meer..
Onze weerstand heeft heel wat te verduren tijdens de lange en gure wintermaanden. Geef jezelf een winterboost met dit supermakkelijke receptje!

Recept: Glutenvrije pizza

2017/01/01

Glutenvrij, Recepten

Genieten van een pizza hoeft niet langer een aanslag op je gezondheid te betekenen! Met dit glutenvrije recept kan je genieten zonder schuldgevoel. Wat heb je nodig?

- 80g boekweitmeel
- 160ml water
- Italiaanse kruiden
- kokosolie

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C. Mix het meel met het water en de kruiden tot een glad beslag. Verwarm een pan en voeg wat kokosolie toe. Bak van het beslag twee “pannenkoekjes”. Leg ze op een rooster, zodat je ze straks makkelijk in de oven kan steken.

Voor de topping kan je uiteraard je fantasie de vrije loop laten gaan. Kies als basis voor een hartige tomatensaus zonder suiker. Ik hou nogal van volgende combinatie: tomaat in schijfjes, rode ui, kappertjes, champignons, prociutto en mozzarella. Als ze eenmaal uit de oven komen, werk ik af met een handvol rucola.

Eet smakelijk!

Lees meer..
Onze weerstand heeft heel wat te verduren tijdens de lange en gure wintermaanden. Geef jezelf een winterboost met dit supermakkelijke receptje!

Recept: winterboost in een potje

2017/01/01

Recepten

Onze weerstand heeft heel wat te verduren tijdens de lange en gure wintermaanden. Geef jezelf een winterboost met dit supermakkelijke receptje!   Wat heb je nodig?
- 3 (biologische) citroenen, in dunne schijfjes gesneden
- Pot rauwe (biologische) honing
- 5cm geschilde gember in schijfjes gesneden
- Snufje kaneel

Hoe maak ik het?

Veel simpeler dan dit wordt het niet! Doe alle ingrediënten in een afsluitbare pot, roer goed en plaats de pot in de koelkast. Je anti-griep siroop is klaar! Het middeltje kan je gerust 2 à 3 maanden koel bewaren.
Neem regelmatig een theelepel. Dat kan gewoon zo of opgelost in warm water. Let wel: zorg dat het water niet warmer is dan 40°C want bij een hogere temperatuur verliest de honing zijn  kostbare enzymen. Bye bye, winter!
Lees meer..
Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Wevelgem
Weverijstraat 46
8560 Wevelgem
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Zwijnaarde
Heerweg-Noord 3/002
9052 Zwijnaarde