HS voedingsadvies

Gegrilde aubergine met lamsgehakt

Gegrilde aubergine met lamsgehakt

Hoofdgerecht

Gegrilde aubergine met lamsgehakt

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: minder dan 45 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • 1/2 teentje look
  • 1 kleine ui
  • 250 gr lamsgehakt
  • komijnpoeder
  • peper
  • himalayazout*
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 1 kleine tomaat
  • sap van een 1/4 citroen
  • 20 gr pijnboompitten

Bereiding

Warm de oven voor op 180°C. Was de aubergines en snij ze in de lengte door en snij het vruchtvlees met de punt van een mes kruislings in. Leg de aubergines met de platte kant op de geoliede ovenplaat en laat 30 minuten bakken in de oven.
Hak de look en de ui fijn. Fruit vijf minuten in een pan met wat olie. Voeg het gehakt toe, breng op smaakt met peper, zout en enkele snuifjes komijn. Laat 10 minuten bakken, en roer geregeld om. Laat dit wat afkoelen.
Haal de blaadjes van de koriander en hak fijn. Meng een lepel in een kom met de yoghurt, het citroensap, eetlepel olie, peper en zout en zet koel. Snij de tomaat in blokjes, doe ze bij het vlees met nog wat koriander en de pijnboompitten.
Draai de aubergines om zodra ze klaar zijn. Spreid er het gehakt over en zet nog 5 minuten onder de ovengrill.
Bestrooi de aubergines met de rest van de koriander.Giet er nog een scheutje olie over en serveer met de yoghurtsaus.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk! 

< Terug naar lunch

Gerelateerde recepten