HS voedingsadvies

Kruidenbolletjes

Kruidenbolletjes

Lunch

Kruidenbolletjes

Hoeveelheid: 5 stuks

Duur: bereiding 10 min, afbakken 40 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 7 el amandelmeel
  • 4 el psylliumvezels
  • 5 el gebroken lijnzaad
  • 3 el pompoenpitten
  • 2 tl bakpoeder*
  • snuifje himalayazout*
  • snuifje oregano
  • snuifje knoflookpoeder
  • snuifje gedroogde basilicum
  • 3 eiwitten
  • 1 ei
  • 200 ml heet water

Bereiding

Meng alle droge ingrediënten samen. Voeg er dan het ei en de eiwitten toe en meng. Als laatst het heet water en alles eens goed doormengen. Maak nu 5 bolletjes met natte handen. (Zo kleeft de massa niet aan je handen). Je kan ze nog even dippen in verschillende toppings zoals sesamzaad, pompoenpitten, maanzaad, …  Leg ze op en bakplaat. Bak deze bolletjes in een voorverwarmde oven van 160 graden voor 40 minuten. 

Je kan de bolletjes beleggen met een spread van erwtjes (site) of een zelf gemaakte avocadosalade samen met een lekker slaatje.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk!

< Terug naar lunch

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule