HS voedingsadvies

Kefir

Kefir

Ontbijt

Kefir

Hoeveelheid: 1 kom

Duur: enkele uren.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediënten

  • 1 zakje kefir*
  • 1 liter ongezoete sojamelk

Bereiding

Meng het zakje kefir met 1 liter ongezoete, op kamertemperatuur! bewaarde sojamelk.
Laat het geheel 48u op kamertemperatuur staan in een afgesloten glazen kan of kom.
Na 48 uur kan de kefir wat 'geschift' eruit zien, dat is niet verkeerd en komt door de fermentatie en is juist goed, even roeren en die is weer egaal.
Daarna zet je de gemaakte kefir in de koelkast, na 8u kan je er van eten.

De klaargemaakte kefir kan je tot 14 dagen in de koelkast bewaren, het kan zijn dat er net wat water ontstaat, ook dat is normaal.
Van de hierboven bereide kefir kan je een nieuwe liter maken door er 100ml van over te houden en deze terug te mengen met 1 liter op sojamelk op kamertemperatuur. Herhaal de bereidingswijze, echter nu 24u op kamertemperatuur laten staan i.p.v. 48u.
Na een 5 tal bereidingen moet je vertrekken van een nieuw zakje. (verkrijgbaar bij je consulent)

Neem je portie en pimp deze met lekker fruit en wat nootjes* of krokante vezelmix*.

*verkrijgbaar bij mij

Smakelijk.

< Terug naar ontbijt

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Dilbeek
Kapelstraat 10
1700 Dilbeek