Kruidenbolletjes

Lunch
Kruidenbolletjes
Hoeveelheid: 5 stuks
Duur: bereiding 10 min, afbakken 40 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediënten
- 7 el amandelmeel
- 4 el psylliumvezels
- 5 el gebroken lijnzaad
- 3 el pompoenpitten
- 2 tl bakpoeder*
- snuifje himalayazout*
- snuifje oregano
- snuifje knoflookpoeder
- snuifje gedroogde basilicum
- 3 eiwitten
- 1 ei
- 200 ml heet water
Bereiding
Meng alle droge ingrediënten samen. Voeg er dan het ei en de eiwitten toe en meng. Als laatst het heet water en alles eens goed doormengen. Maak nu 5 bolletjes met natte handen. (Zo kleeft de massa niet aan je handen). Je kan ze nog even dippen in verschillende toppings zoals sesamzaad, pompoenpitten, maanzaad, … Leg ze op en bakplaat. Bak deze bolletjes in een voorverwarmde oven van 160 graden voor 40 minuten.
Je kan de bolletjes beleggen met een spread van erwtjes (site) of een zelf gemaakte avocadosalade samen met een lekker slaatje.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk!