HS voedingsadvies

Bietensalade met Marokkaanse toets

Bietensalade met Marokkaanse toets

Bijgerecht

Bietensalade met Marokkaanse toets

Hoeveelheid: 2 personen

Duur: minder dan 30 min.

Budget: laag

Moeilijkheid: beginner

Ingrediƫnten

  • 600 gr rode bieten
  • 1 rode ui
  • verse (platte) peterselie
  • verse koriander
  • 1 koffie lepel komijnzaad
  • 1 el citroensap
  • zwarte peper
  • himalayazout*
  • 1 el goede olijfolie

Bereiding

Was de bieten en zet ze met koud water op. De bietjes moeten net onder water staan.
Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur wat lager.
Laat de bieten in ongeveer 45-50 minuten gaar koken.

Als de bietjes gaar zijn giet je ze af. Laat ze even afkoelen en verwijder dan de schillen.
Halveer de bietjes en snijd ze in dikke plakjes of redelijk grove stukken.

Doe de gesneden bietjes in een kom. Voeg vervolgens de komijnzaad toe,
een snuf zout en wat gemalen zwarte peper.
Voeg ook de goede olijfolie en het citroensap, bij voorkeur vers, toe.
Strooi de uien en groene kruiden over de bietjes en
meng daarna alles door elkaar met slabestek.

Je kan ook gerust voorgekookte bietjes uit de supermarkt gebruiken.

* te verkrijgen bij mij.

Smakelijk.

< Terug naar salades

Gerelateerde recepten

Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Heule
Kortrijksestraat 153
8501 Heule