Bietensalade met Marokkaanse toets

Bijgerecht
Bietensalade met Marokkaanse toets
Hoeveelheid: 2 personen
Duur: minder dan 30 min.
Budget: laag
Moeilijkheid: beginner
Ingrediƫnten
- 600 gr rode bieten
- 1 rode ui
- verse (platte) peterselie
- verse koriander
- 1 koffie lepel komijnzaad
- 1 el citroensap
- zwarte peper
- himalayazout*
- 1 el goede olijfolie
Bereiding
Was de bieten en zet ze met koud water op. De bietjes moeten net onder water staan.
Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur wat lager.
Laat de bieten in ongeveer 45-50 minuten gaar koken.
Als de bietjes gaar zijn giet je ze af. Laat ze even afkoelen en verwijder dan de schillen.
Halveer de bietjes en snijd ze in dikke plakjes of redelijk grove stukken.
Doe de gesneden bietjes in een kom. Voeg vervolgens de komijnzaad toe,
een snuf zout en wat gemalen zwarte peper.
Voeg ook de goede olijfolie en het citroensap, bij voorkeur vers, toe.
Strooi de uien en groene kruiden over de bietjes en
meng daarna alles door elkaar met slabestek.
Je kan ook gerust voorgekookte bietjes uit de supermarkt gebruiken.
* te verkrijgen bij mij.
Smakelijk.
< Terug naar salades