Blog

Een chocolade die échte gezonde producten bevat?  Hij bestaat!

ChoQola: de gezonde zonde!

2017/06/30

Glutenvrij, recepten

"Chocolade is goed voor je", hoor je vaak zeggen.  Cacao heeft inderdaad zijn goede eigenschappen, maar de meeste commerciële chocolade, met alles er op en er aan, dat is dikwijls een ander verhaal.
Ik heb eentje gevonden die échte gezonde producten bevat ZONDER enige toevoeging van geraffineerde suikers, bewaarmiddelen, additieven, goedkope vulling en chemische stoffen die ons lichaam niet "herkent" en een nadelig effect heeft op onze gezondheid.  Genieten van deze choQolade is een èchte gezonde zonde!
Ook blijft de bloedsuiker bij het eten van choQola stabiel, waardoor het ook voor diabetici mogelijk is om dit te eten (altijd eerst controleren welke hoeveelheid je kan verdragen).
ChoQola bevat: (koudgeperste) kokosolie, (rauwe) cacao, carobe, ongeroosterde cashewnoten en amandelen, dennenhoning, vanille, minerale zouten & kruiden.
Kom gerust even langs om te proeven: heleen@hs-voedingsadvies.beLees meer..
Sommige broden zijn een bron van vezels, vitaminen en mineralen! Maar brood bevat ook heel wat ongezonde bestanddelen: snelle koolhydraten en zelfs anti-nutriënten.

Brood: gezonde bron van voedingsstoffen?

2017/01/01

Glutenvrij

Volgens de klassieke voedingsleer maakt brood een substantieel deel uit van een gezond voedingspatroon. En ja, sommige broden zijn een bron van vezels, vitaminen en mineralen! Maar brood bevat ook heel wat ongezonde bestanddelen: snelle koolhydraten en zelfs anti-nutriënten. Het bekendste voorbeeld zijn gluten, die we terugvinden in tarwe. Maar ook mimicry-eiwitten, lectinen en fytaten, bestanddelen van andere granen, zijn absoluut niet gezond. Meer zelfs: naar alle waarschijnlijkheid zijn ze simpelweg niet geschikt voor dagelijkse consumptie.

Heb je regelmatig last van je darmen? Een opgeblazen buik? Huidproblemen als acne of eczeem? Hardnekkig vet rondom je taille? Tarwe kan wel eens de schuldige zijn. In het Westen zijn we zodanig verknocht aan ons dagelijks brood, dat we ons amper een leven zonder kunnen voorstellen. Maar er zijn wel degelijk gezonde en lekkere alternatieven! Ik kan je alvast helpen met een glutenvrije vezelmix om zelf een heerlijk broodje te bakken. Daarnaast kan ik je wegwijs maken in een gezond eetpatroon waarin je brood zoals je dat vandaag de dag kent, niet meer zal missen. 
Lees meer..
Onze weerstand heeft heel wat te verduren tijdens de lange en gure wintermaanden. Geef jezelf een winterboost met dit supermakkelijke receptje!

Recept: Glutenvrije pizza

2017/01/01

Glutenvrij, Recepten

Genieten van een pizza hoeft niet langer een aanslag op je gezondheid te betekenen! Met dit glutenvrije recept kan je genieten zonder schuldgevoel. Wat heb je nodig?

- 80g boekweitmeel
- 160ml water
- Italiaanse kruiden
- kokosolie

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C. Mix het meel met het water en de kruiden tot een glad beslag. Verwarm een pan en voeg wat kokosolie toe. Bak van het beslag twee “pannenkoekjes”. Leg ze op een rooster, zodat je ze straks makkelijk in de oven kan steken.

Voor de topping kan je uiteraard je fantasie de vrije loop laten gaan. Kies als basis voor een hartige tomatensaus zonder suiker. Ik hou nogal van volgende combinatie: tomaat in schijfjes, rode ui, kappertjes, champignons, prociutto en mozzarella. Als ze eenmaal uit de oven komen, werk ik af met een handvol rucola.

Eet smakelijk!

Lees meer..
Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Wevelgem
Weverijstraat 46
8560 Wevelgem
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Zwijnaarde
Heerweg-Noord 3/002
9052 Zwijnaarde