HS voedingsadvies

Brood: gezonde bron van voedingsstoffen?

Terug
Sommige broden zijn een bron van vezels, vitaminen en mineralen! Maar brood bevat ook heel wat ongezonde bestanddelen: snelle koolhydraten en zelfs anti-nutriënten.

2017/01/01

Glutenvrij


Volgens de klassieke voedingsleer maakt brood een substantieel deel uit van een gezond voedingspatroon. En ja, sommige broden zijn een bron van vezels, vitaminen en mineralen! Maar brood bevat ook heel wat ongezonde bestanddelen: snelle koolhydraten en zelfs anti-nutriënten. Het bekendste voorbeeld zijn gluten, die we terugvinden in tarwe. Maar ook mimicry-eiwitten, lectinen en fytaten, bestanddelen van andere granen, zijn absoluut niet gezond. Meer zelfs: naar alle waarschijnlijkheid zijn ze simpelweg niet geschikt voor dagelijkse consumptie.

Heb je regelmatig last van je darmen? Een opgeblazen buik? Huidproblemen als acne of eczeem? Hardnekkig vet rondom je taille? Tarwe kan wel eens de schuldige zijn. In het Westen zijn we zodanig verknocht aan ons dagelijks brood, dat we ons amper een leven zonder kunnen voorstellen. Maar er zijn wel degelijk gezonde en lekkere alternatieven! Ik kan je alvast helpen met een glutenvrije vezelmix om zelf een heerlijk broodje te bakken. Daarnaast kan ik je wegwijs maken in een gezond eetpatroon waarin je brood zoals je dat vandaag de dag kent, niet meer zal missen. 
Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Wevelgem
Weverijstraat 46
8560 Wevelgem
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Zwijnaarde
Heerweg-Noord 3/002
9052 Zwijnaarde