Blog orthomoleculair voedingsadvies

Pittige tonijnsalade

Pittige tonijnsalade

2019/05/19

2019


Lunch

Ingrediënten:

  • Blikje tonijn natuur ( 100 g uitgelekt)
  • 30 g fetakaas
  • 1 ui
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 3 à 4 koffielepels sambal oelek
  • zwarte peper
  • himalayazout

Bereiding:

Laat de tonijn uitlekken en breek die in stukjes.
Snij de ui en de fetakaas fijn en voeg die samen met de olijfolie en de spicy saus bij de tonijn.
Kruid naar smaak met peper, zout.
Lekker met een cracker!

Hierbij kan je nog 300 g groenten naar keuze bij eten om een volwaardige portie te hebben.

Smakelijk

LEES MEER
Mosselen natuur

Mosselen natuur

2019/05/18

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten: (2 personen)

  • 2kg mosselen ( 1 kg mosselen hou je ongeveer 300g mosselen over)
  • 200 g ui
  • 200 g groene selder
  • olijfolie
  • zwarte peper

Bereiding:

Spoel de mosselen in rijkelijk veel water, tot het water helder blijft.  
Snij de selderstengels en een deel van de bladen grof. Ook de ui snij je grof. 
Stoof de groenten tot ze zacht zijn in een mooie hoeveelheid olijfolie. 
Doe er de mosselen bij en roer alles door. Kruid met een goede draai van de pepermolen. 
Dek af en laat op een hevig vuur 4 tot 5 minuten koken, tot de mosselen open zijn, dan zijn ze gaar. 
Tijdens het koken nu en dan eens opschudden en nog 2x kruiden met een goede draai van de pepermolen.

Smakelijk

LEES MEER
Spiegelei met boekweitcrackers

Spiegelei met boekweitcrackers

2019/05/17

2019


Ontbijt

Ingrediënten ( voor 2 personen):

  • 4 bio-eitjes
  • 4 boekweitcrackers
  • 120g kaas 
  • peper en himalaya zout
  • beetje olijfolie

Bereiding:

Bak de eitjes in een klein beetje olijfolie tot een mooie spiegelei en kruid ze wat met peper.
Eet deze samen met je boekweitcracker en je sneetje kaas. Ik gebruikte hier de leerdammer light.
Een eenvoudig ontbijt maar super om de dag te starten.

Smakelijk

LEES MEER
Courgettemoutje

Courgettemoutje

2019/05/16

2019


Ontbijt

Ingrediënten ( voor 3 personen):

  • 1 courgette
  • 250 ml amandelmelk ongezoet
  • 100 g havervlokken
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 0,5 theelepel kaneel
  • snuifje himalaya zout
  • fruit naar keuze

Bereiding:

De avond voordien de havervlokken in de melk klaarzetten.
Schil de courgette en snij deze in grove stukken.
Giet de melk af en mix het samen met de courgette tot een gladde massa.
Verwarm dit mengsel met de kokosolie op het vuur en voeg de haverpap toe.
Na inkoken het vanille-extract, kaneel en zout erbij. 
Werk af met je fruit naar keuze.

Smakelijk

LEES MEER
Gebakken tong met champignons

Gebakken tong met champignons

2019/05/15

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten ( voor 2 personen):

  • 400 g tong
  • 800 g champignons (eens gebakken hou je ongeveer 600 g over) 
  • peper
  • himalaya zout
  • goeie boter
  • look

Bereiding:

Knip zorgvuldig het buitenste randje met ‘zijgraten’ van elke tong weg. De bredere rand van de vis is bijzonder lekker, want tussen de graten zitten heel wat kleine stukjes smakelijk visvlees. Spoel de vissen even onder de kraan en dep ze droog met een schone doek.

Kruiden met peper en zout.

Verhit een flinke klont goeie boter in een grote anti-kleefpan en bak de tong 2 tot 3 minuten.

De champignons bak je ook mooi aan in een pan met goeie boter. Kruid met peper en zout en voeg er de verse look bij.

Nu kan je alles dresseren op je bord en kan je nog wat extra bakjus erover doen. Maar niet overdrijven, er zit al reeds veel boter in de champignons.


Smakelijk

LEES MEER
Sorbet van blauwe bessen

Sorbet van blauwe bessen

2019/05/14

2019


Dessert

Ingrediënten

  • 200 g blauwe bessen uit de diepvries
  • 150 ml amandelmelk unsweetened (van alpro soya)

Bereiding:

Doe de blauwe bessen samen met de amandelmelk in de blender en mix tot een vaste massa.
Indien je enkel verse bessen hebt kan je deze 2u ervoor in je diepvries steken.

Ideaal voor de komende zomer en lekker fris en gezond!!!

Smakelijk

Groene spaghetti met konjacvezels

Groene spaghetti met konjacvezels

2019/05/13

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten ( voor 2 personen):

  • 600 g spinazie in blokjes
  • 200 g kippengehakt
  • 1 potje boursin cuisine light fijne kruiden
  • 1 ui
  • look
  • peper
  • himalaya zout
  • 250 g konjacvezel (deze vind je in de vb: Bio-planet van het merk Slendier)


Bereiding

Snij de uit en look fijn en stoof deze aan in wat olijfolie? 

Doe er het kippengehakt bij en reuzel deze mooi fijn. 

Voeg nu de spinazie toe (het kan geen kwaad wanneer deze nog diepgevroren is)

Doe er het potje boursin cuisine light bij en kruid naar smaak met peper en himalaya zout.

De konjacvezel in heet water laten opwarmen


Hierbij mag je nog wat gemalen lightkaas doen of wat parmezaan.


Smakelijk

LEES MEER
Scampi met paksoi en kokosmelk

Scampi met paksoi en kokosmelk

2019/05/12

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten ( voor 2 personen): 

  • 300 g scampi’s 
  • 600 g paksoi (of vb: 400g paksoi en 200g groente naar keuze)
  • Olijfolie
  • 200 ml blikje kokosmelk zonder suiker
  • Curry poeder
  • Bladpeterselie voor de afwerking
  • Zwarte peper 
  • Himalayazout

Bereiding:

Snij de paksoi in repen en stoof die aan in olijfolie. Zorg dat die nog wat krokant blijft.
Kruid met peper en zout.
Doe er het blikje kokosmelk en curry naar smaak bij en laat nog even warmen.
Bak de scampi’s gaar in wat olijfolie en currykruiden.
Voor de versiering nog wat bladpeterselie erover.

Smakelijk

LEES MEER
Omelet met groentjes

Omelet met groentjes

2019/05/11

2019


Lunch

Ingrediënten: ( voor 1 persoon)

  • 2 eitjes
  • 100g pijpajuin
  • 100g tomaat
  • 100g zoete paprika
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • himalayazout
  • 2 boekweit crackers

Bereiding:

Klop de eitjes los en kruid met peper en zout. Snij de pijajuin fijn en de zoete paprika in fijne schijfjes. Stoof de pijpajuin en de zoete paprika aan tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout. Giet daarop het eimengsel. Voeg nu ook de tomaatjes toe. Je kan eventueel de zaadjes eruit doen zodat je omelet niet te nat wordt. Zet je vuur niet te hoog en laat de omelet zacht bakken onder een deksel. Daardoor zal ze wat dikker komen en luchtig binnenin.

Als je vind dat er te veel groentjes zijn voor in de omelet kan je deze koud als een slaatje erbij eten.

Eet deze met 2 boekweit cracker 

Smakelijk


LEES MEER
Mocktail voor zomerse dagen

Mocktail voor zomerse dagen

2019/05/10

2019


Aperitief

Mocktail voor zomerse dagen

Ingrediënten: (1persoon)

  • 3 aardbeien
  • 3 schijfjes limoen
  • wat verse munt
  • ijsblokjes
  • plat water

Bereiding:

Doe de aardbei, limoen en munt in je glas en plet deze wat zodat de smaken kunnen vrijkomen.
Voeg er nu de ijsblokjes bij en vul je glas verder met ijskoud plat water.

Qua smaken kan je oneindig variëren. 

Vb: munt, limoen en granaatappel of roze pompelmoes met munt

Santé

LEES MEER
Asperges à la flamande

Asperges à la flamande

2019/05/09

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten: (1persoon)

  • 650g asperges rauw gewogen (zo blijft er ongeveer 300g per persoon bereid over)
  • 1 eitjes
  • 50 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels goede boerenboter (voor een keer mogen we er wat meer gebruiken)
  • zwarte peper
  • himalayazout
  • nootmuskaat
  • bieslook

Bereiding:

Schil de buitenste harde laag van de asperges met een dunschiller en breek het laatste stukje af. Kook de eitjes. Leg de asperges in koud water en laat ze ongeveer 10/15min koken, dit is afhankelijk van de dikte en of je de asperges volledig gaar wilt of al dente.
Plet de hard gekookte eitjes. Smelt de goede boter en doe de geplette eitje in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met wat gehakte bieslook.

Je kan er eventueel een plakje vezelbrood bij eten, of wat quinoa is ook lekker!

Smakelijk

LEES MEER...
Quinoa salade met kruiden

Quinoa salade met kruiden

2019/05/08

2019


Bijgerecht

Basisbereiding voor quinoa

Neem per persoon 30g quinoa.
Spoel de quinoa goed onder stromend water.
Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met 1/2 koffielepel bouillon zonder suiker en breng aan de kook.
Laat 5 min koken en zet het vuur uit.
Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.

Wil je je quinoa nog smaakvoller? Verwarm dan een beetje olijfolie en stoof de quinoa al roerend 2 minuten aan.
Daarna kook je hem gewoon op de bovenstaande manier.

Kruid naar smaak met peper, himalayazout, basilicum, oregano... 

Kook altijd wat meer quinoa, zo heb je snel een maaltijd klaar met wat vis, vlees, kaas, noten en groenten naar keuze.


Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 koffielepel fijn gesneden peterselie
  • 1 koffielepel verse basilicum fijn gesneden
  • 75 g gekookte quinoa (zie bereidingstijd op de doos, dit verschilt merk bij merk)
  • 2 soeplepels olijfolie
  • Zwarte peper 
  • Himalayazout


Bereiding:

Meng alle ingrediënten en kruid af met peper en zout. 

Dit kan je als lunch of diner eten, neem er nog een stukje vis of vlees bij en 300 gr groentjes naar wens en je hebt een lekkere maaltijd. 

Je kan naar smaak variëren met andere kruiden. 

Smakelijk

LEES MEER...
Gewokte kip met sesam, groene asperges en mange tout

Gewokte kip met sesam, groene asperges en mange tout

2019/05/07

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten: ( 2 personen)

  • 260g kipfilet
  • 1 soeplepel sojasaus zonder suiker
  • olijfolie
  • kokosvet
  • een blokje gember van 1cm op 1cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 20g sesamzaadjes
  • 300g groene asperges
  • 300g mange tout
  • zwarte peper
  • himalayazout

Bereiding:

Snij de kipfilet in stukjes. Snij de gember en de look  in hele kleine stukjes. Maak de marinade door de sojasaus, 2 soeplepels olijfolie, de fijngesneden gember en de look te mengen. Laat de kip hierin minimum 20 minuten marineren. Haal de kip uit de marinade (hou de marinade wel bij) en roerbak de kip in kokosolie. Bak in een andere pan de in stukjes gesneden groene asperges in olijfolie, voeg na een paar minuten de mange tout toe ( die zijn sneller klaar). Voeg de groenten toe aan de kip en giet de marinade erbij, even warmen en opdienen.

Smakelijk

LEES MEER...
Vanille wafeltjes

Vanille wafeltjes

2019/05/06

2019


Dessert

Ingrediënten (voor ongeveer 8 wafeltjes)

  • 2 eiwitten
  • 1 volledig ei
  • 1/3 koffielepel bakpoeder
  • 1/2 koffielepel vanille
  • 30 gr kokosmeel
  • 30 ml amandelmelk
  • 3 druppel stevia
  • 1 eetlepel boerenboter

Bereiding:

Klop de eiwitten stijf. Laat de boter smelten. Voeg het kokosmeel, de bakpoeder, het ei en de stevia toe. 

Als laatste voeg je de boter toe (niet meer te warm). Voeg er de vanille bij.

Verhit je wafelijzer en bak de wafels tot ze mooi bruin zijn.


LEES MEER
Gebakken lotte met gegrilde groentjes en sausje van groene asperges

Gebakken lotte met gegrilde groentjes en sausje van groene asperges

2019/05/05

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten (2 personen):

  • 300 g lotte
  • 600 g zuiderse groenten (aubergine, courgette, puntpaprika, snoeptomaat, rode ui)
  • 100 g groene asperges
  • 15 g boursin cuisine fijne kruiden light
  • 45 g kookvocht van de asperges
  • peper
  • himalaya zout
  • italiaanse kruiden
  • look


Bereiding:

Voor de saus: snij de asperges in stukjes en kook deze gaar. Doe ze erna in een kom of blender en mix ze samen met de boursin cuisine en het kook vocht. Kruid met peper en zout. Is de saus nog te dik dan kan je nog wat extra kookvocht toevoegen.

Was en snij de groentjes in stukken, ongeveer 1,5 cm groot, en schik deze op de bakplaat. Doe er wat olijfolie op en kruid met de italiaanse kruiden. Eens goed mengen. Je kan er nog wat look erbij doen.

Deze mogen 20 min in een warme luchtoven van 180 graden. Af en toe eens doorroeren kan geen kwaad.

Kruid de lotte met peper en zout en bak deze in een hete pan.

Smakelijk



LEES MEER...
Puree van zoete aardappel met broccoli, groene asperges en gebakken scampi

Puree van zoete aardappel met broccoli, groene asperges en gebakken scampi

2019/05/04

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten (2 personen):

  • 300 g scampi
  • 200 g broccoli
  • 200 g groene asperges
  • 200 g zoete aardappel
  • himalaya zout
  • peper


Bereiding

Kook de zoete aardappel tot puree, giet het water af en stamp of mix deze glad. Kruid deze met peper en zout.

Stoom of kook de broccoli ongeveer 18 minuten en de asperges ongeveer 7 minuten gaar. 

Scampi kort aanbakken in een hete pan met olijfolie.

Schik alles mooi op het bord. Hierbij werd er nog wat bloemkoolbrood toegevoegd.

LEES MEER...
Gebakken kip met tomaat en currydressing

Gebakken kip met tomaat en currydressing

2019/05/03

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 g kipfilet
  • 500 g tomaat (verschillende kleuren zijn leuk op het bord)
  • 100 g veldsla en tuinkers
  • 1 lepel griekse yoghurt
  • scheutje appelciderazijn
  • klein beetje mosterd of mosterd met zaadjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 koffielepel currypoeder


Bereiding:

Bak de kipfilet gaar. Deze kan ook even aangekleurd worden in de pan en erna 20 min in een warme luchtoven van 180 graden gezet worden

Snij de tomaat in partjes en schik deze op het hoopje veldsla en strooi er wat tuinkers over.

Voor de dressing: de griekse yoghurt wat losroeren en alle ingrediënten toevoegen.


LEES MEER...
Gewokte groenten met gebakken tonijn

Gewokte groenten met gebakken tonijn

2019/05/02

2019


Hoofdgerecht

Ingrediënten ( 2 personen):

  • 300 g verse tonijn
  • 600 g groenten mengeling (wortel, courgette, rode ui, groene asperge)
  • peper
  • himalaya zout

Bereiding:

Was de groentjes en snij ze in staafjes. Stoof deze aan tot ze bijtgaar zijn. Op het einde voeg je de groene asperge toe. Deze heeft niet lang nodig om gaar te zijn.

Neem een grillpan voor de tonijn en laat deze goed heet worden. Kruid en bak de tonijn aan maar deze mag zeker nog rood zijn binnen. Anders wordt dit heel droog.

Schik op het bord en je kan nog wat afwerken met wat zonnebloempitten en een takje dille.


LEES MEER...
Is het low-carb-high-fat principe wel geschikt voor sporters?  Het meest gekende boegbeeld die zweert bij een ketogeen dieet is alvast Chris Froome.

Waar moeten sporters op letten?

2017/09/15

Sport


Standaard bestaat het ketogeen dieet uit 75% vetten, 20% eiwitten en 5% koolhydraten.  Door het gebrek aan koolhydraten als brandstof, wordt het lichaam gedwongen om alternatieve stoffen, mn ketonen, te produceren die als brandstof kunnen dienen.  Voordelen hierbij -naast het goed gevoel- zijn dat de metabole efficiëntie verhoogt, het herstel verbetert en de ontstekingsgraad vermindert. Aan de andere kant tonen belangrijke studies aan dat dit dieet af te raden is voor sporters omdat het uithoudingsvermogen en het maximale vermogen verslechtert, en de sporters tonen het risico om hun spiermassa te verliezen.  
De kunst bestaat er dus in om even heel strikt te gaan en dan vervolgens -naar eigen behoefte- goeie koolhydraten toe te voegen tot je terug je maximale capaciteit bereikt!  In het begin moet je lichaam zich wel aanpassen aan deze metabole "switch" dus hou rekening met een aanpassingsperiode van een 14-tal dagen.  Belangrijk om te weten, fysiek èn mentaal!
Hulp nodig? Ik help je graag http://www.hs-voedingsadvies.be/contact/
      

Lees meer...
Een chocolade die échte gezonde producten bevat?  Hij bestaat!

ChoQola: de gezonde zonde!

2017/06/30

Glutenvrij, recepten

"Chocolade is goed voor je", hoor je vaak zeggen.  Cacao heeft inderdaad zijn goede eigenschappen, maar de meeste commerciële chocolade, met alles er op en er aan, dat is dikwijls een ander verhaal.
Ik heb eentje gevonden die échte gezonde producten bevat ZONDER enige toevoeging van geraffineerde suikers, bewaarmiddelen, additieven, goedkope vulling en chemische stoffen die ons lichaam niet "herkent" en een nadelig effect heeft op onze gezondheid.  Genieten van deze choQolade is een èchte gezonde zonde!
Ook blijft de bloedsuiker bij het eten van choQola stabiel, waardoor het ook voor diabetici mogelijk is om dit te eten (altijd eerst controleren welke hoeveelheid je kan verdragen).
ChoQola bevat: (koudgeperste) kokosolie, (rauwe) cacao, carobe, ongeroosterde cashewnoten en amandelen, dennenhoning, vanille, minerale zouten & kruiden.
Kom gerust even langs om te proeven: heleen@hs-voedingsadvies.be



Lees meer..
Als sporter ben je vaak al bewust bezig met voeding. Er zijn heel wat stoffen die je prestaties kunnen beïnvloeden,  Orthomoleculaire therapie leent zich uitstekend om jou, als (top)sporter te ondersteunen in je prestaties.

Voeding en sport gaan hand in hand!

2017/01/16

Sport

Energie halen we uit de verbranding van koolhydraten of van vet. Het grote aanbod van (geraffineerde) koolhydraten in onze Westerse voeding zorgt dat we vooral koolhydraten gaan verbranden, wat aanleiding geeft tot grote schommelingen in onze bloedsuikerspiegel. Vetverbranding geeft veel stabielere en langdurige energie. Door het eten van gezonde vetten en goede koolhydraten leren we ons lichaam af te wisselen tussen beide processen. Zo ontstaat een grote metabole flexibiliteit, onafhankelijk van suikers, waardoor je het gevoel hebt dat je kan blijven gaan…  Tijdens het sporten creëren we stress in ons lichaam. Stress betekent ontsteking. Het is daarom van belang om:

• voor het sporten ontstekingsremmende voedingsmiddelen te nuttigen;
• tijdens het sporten de ontsteking te minimaliseren;
• en die na het sporten weg te werken.

Het eten van de juiste voedingsstoffen is een erg belangrijke factor en ook extra suppletie kan, volgens behoefte, ingezet worden.
Lees meer...
Sommige broden zijn een bron van vezels, vitaminen en mineralen! Maar brood bevat ook heel wat ongezonde bestanddelen: snelle koolhydraten en zelfs anti-nutriënten.

Brood: gezonde bron van voedingsstoffen?

2017/01/01

Glutenvrij

Volgens de klassieke voedingsleer maakt brood een substantieel deel uit van een gezond voedingspatroon. En ja, sommige broden zijn een bron van vezels, vitaminen en mineralen! Maar brood bevat ook heel wat ongezonde bestanddelen: snelle koolhydraten en zelfs anti-nutriënten. Het bekendste voorbeeld zijn gluten, die we terugvinden in tarwe. Maar ook mimicry-eiwitten, lectinen en fytaten, bestanddelen van andere granen, zijn absoluut niet gezond. Meer zelfs: naar alle waarschijnlijkheid zijn ze simpelweg niet geschikt voor dagelijkse consumptie.

Heb je regelmatig last van je darmen? Een opgeblazen buik? Huidproblemen als acne of eczeem? Hardnekkig vet rondom je taille? Tarwe kan wel eens de schuldige zijn. In het Westen zijn we zodanig verknocht aan ons dagelijks brood, dat we ons amper een leven zonder kunnen voorstellen. Maar er zijn wel degelijk gezonde en lekkere alternatieven! Ik kan je alvast helpen met een glutenvrije vezelmix om zelf een heerlijk broodje te bakken. Daarnaast kan ik je wegwijs maken in een gezond eetpatroon waarin je brood zoals je dat vandaag de dag kent, niet meer zal missen. 
Lees meer..
Onze weerstand heeft heel wat te verduren tijdens de lange en gure wintermaanden. Geef jezelf een winterboost met dit supermakkelijke receptje!

Recept: Glutenvrije pizza

2017/01/01

Glutenvrij, Recepten

Genieten van een pizza hoeft niet langer een aanslag op je gezondheid te betekenen! Met dit glutenvrije recept kan je genieten zonder schuldgevoel. Wat heb je nodig?

- 80g boekweitmeel
- 160ml water
- Italiaanse kruiden
- kokosolie

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200°C. Mix het meel met het water en de kruiden tot een glad beslag. Verwarm een pan en voeg wat kokosolie toe. Bak van het beslag twee “pannenkoekjes”. Leg ze op een rooster, zodat je ze straks makkelijk in de oven kan steken.

Voor de topping kan je uiteraard je fantasie de vrije loop laten gaan. Kies als basis voor een hartige tomatensaus zonder suiker. Ik hou nogal van volgende combinatie: tomaat in schijfjes, rode ui, kappertjes, champignons, prociutto en mozzarella. Als ze eenmaal uit de oven komen, werk ik af met een handvol rucola.

Eet smakelijk!

Lees meer..
Onze weerstand heeft heel wat te verduren tijdens de lange en gure wintermaanden. Geef jezelf een winterboost met dit supermakkelijke receptje!

Recept: winterboost in een potje

2017/01/01

Recepten

Onze weerstand heeft heel wat te verduren tijdens de lange en gure wintermaanden. Geef jezelf een winterboost met dit supermakkelijke receptje!   Wat heb je nodig?
- 3 (biologische) citroenen, in dunne schijfjes gesneden
- Pot rauwe (biologische) honing
- 5cm geschilde gember in schijfjes gesneden
- Snufje kaneel

Hoe maak ik het?

Veel simpeler dan dit wordt het niet! Doe alle ingrediënten in een afsluitbare pot, roer goed en plaats de pot in de koelkast. Je anti-griep siroop is klaar! Het middeltje kan je gerust 2 à 3 maanden koel bewaren.
Neem regelmatig een theelepel. Dat kan gewoon zo of opgelost in warm water. Let wel: zorg dat het water niet warmer is dan 40°C want bij een hogere temperatuur verliest de honing zijn  kostbare enzymen. Bye bye, winter!
Lees meer..
Heleen Samyn
Orthomoleculaire therapie
+32 (0)471 72 22 36
heleen@hs-voedingsadvies.be
BTW BE0665.799.585
HS voedingsadvies Wevelgem
Weverijstraat 46
8560 Wevelgem
HS voedingsadvies Ieper
Veemarkt 10
8900 Ieper
HS voedingsadvies Zwijnaarde
Heerweg-Noord 3/002
9052 Zwijnaarde